Persimon

Persimon hedelmä on kotoisin Kiinasta Ming-dynastian ajalta. Tänä päivänä Kiinan keisarin puutarhassa on yli tuhatvuotisia persimonhedelmäpuita. Espanjassa viljellään sekä persimonia että samaan sukuun kuuluvaa kakia, joka on tummemman punainen ja koostumukseltaan hieman vetisempi kuin alkuperäinen persimon. Israelissa viljellään samaan sukuun kuuluvaa hedelmää nimeltään sharon, joka on maultaan makeampi ja kooltaan pienempi. 

Persimonia kannattaa pitää huoneenlämmössä pari päivää, jotta se kypsyy makeaksi ja mehukkaaksi. Raaka persimon saattaa sisältää parkkihappoa (luonnossa esiintyvä tanniini), joten se kannattaa syödä vasta kypsänä. Kypsyessään hedelmä pehmenee, maku muuttuu hapottomaksi ja makeammaksi. Kuoreen ja hedelmälihaan ilmestyy ruskeita pilkkuja hedelmän ollessa kypsä. Pakkihappoa poistetaan hedelmästä myös kylmäkäsittelyllä. Syödessä parkkihappo ei ole vaarallista, mutta hedelmän maku on todella kitkerä.

Jotkut kuvailevat persimonia omenan, luumun ja taatelin sekoitukseksi. Persimoni syödään yleensä sellaisenaan, mutta siitä saa myös ihania ja maukkaita välipaloja ja jälkiruokia. Satotukusta saa persimonia myös laatumerkillä Daily Greens

Persimonista helpot välipalat ja jälkiruoat >

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.