Viikunafrangipanileivos
Valmistusaineet
- 1 pkt lehtivoitaikinaa
- 3 kpl tuoretta viikunaa
- Frangipani massa:
- 150 g pehmeää voita
- 145 g sokeria
- 2 kpl kananmunaa
- 1 kpl keltuainen
- 2 rkl amarettoa / calvadosta / konjakkia
- 150 g mantelirouhetta
- 30 g vehnäjauhoa
- 1 kpl kananmuna voiteluun
- tomusokeria koristeluun
Valmistusohje
Yhdistä frangipanimassan ainekset ja vatkaa yleiskoneessa tasaiseksi. Leikkaa lehtivoitaikinasta 10-14 cm kokoisia kiekkoja. Pistele keskelle haarukalla reikiä.
Lusikoi ruokalusikallinen frangipanimassaa keskelle lehtivoitaikinakiekkoja. Leikkaa viikuna puoliksi ja poista kannat. Paina viikuna frangipaanimassan päälle.
Penslaa taikinan sivut kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Koristele leivokset tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön ja vaikka kinuskikastikkeen kera.