Uunikuivattua tomaattia ja grillattua maalaisleipää
Valmistusaineet
- 4:lle
- 1 kpl luumutomaattia
- 2 kpl vihreitä tomaatteja
- 2 kpl tomatilloja
- 2 kpl keltaisia tomaatteja
- 6 kpl miniluumutomaattia
- 6 kpl kirsikkatomaatteja
- 1 dl kalamataoliiveja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
- 4 kpl viipaletta maalaisleipää
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 cm x 4 cm pala parmesaania
- rucolakrassia koristeluun
Valmistusohje
Leikkaa tomaatit tasakokoisiksi ja jätä kirsikkatomaatit kokonaiseksi. Levitä leikatut tomaatit uunipellille ja mausta suolalla sekä sokerilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Kuivaa 120 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja paahda parilapannulla leipiin rapea pinta. Leikkaa ohuita lastuja parmesaanista kuorimaveitsellä.
Sekoita kalamataoliivit uunikuivattujen tomaattien sekaan ja mausta tarvittaessa suolalla. Annostele tomaattisalaattia paahdetun leipäviipaleen päälle ja koristele parmesaanilastuilla ja rucolakrassilla. Viimeistele leipä pirskottelemalla päälle oliiviöljyä.