Sitrus-fenkolisalaatti

Sitrus-fenkolisalaatti

Valmistusaineet

  • 4:lle
  • 1 kpl appelsiini
  • 1 kpl veriappelsiini
  • 1 kpl verigreippi
  • 12 kpl minifenkolia tai 4 kpl normikokoista paloiteltuina
  • 0,5 l kasvislientä
  • 1 tl currya
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl vuonankaalia
  • sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kuori ja leikkaa ”fileet” appelsiineista ja greipeistä irti. Purista jäljelle jääneistä appelsiinin- ja greipinrangoista mehut kattilaan. Lisää joukkoon kasvisliemi, curry, suola ja sokeri. Kiehauta liemi.

Lisää kattilaan fenkolit ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ovat puolikypsiä. Nosta liemestä pois ja penslaa oliiviöljyllä. Paahda parilapannulla reilusti väriä ja makua fenkoleihin. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Kokoa annos asettelemalla kaikki tuotteet lautaselle ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä sekä vuonankaalilla. Voit viimeistellä salaatin suolalla ja mustapippurilla.