Veriappelsiini-punajuurisalaatti

Valmistusaineet
1 veriappelsiini
1 pieni keitetty punajuuri
1 kourallinen rucolaa tai muuta salaattisekoitusta
1 rkl herneenversoja (tai muita suosikkiversoja)
40 g fetajuustoa (muruina)
2 rkl saksanpähkinöitä
Tuoretta tilliä koristeeksi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
1/2 tl hunajaa
Ripaus suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuori ja leikkaa veriappelsiini siivuiksi tai lohkoiksi. Kuori ja kuutioi keitetty punajuuri.
Levitä lautaselle salaattipohja rucolasta ja versoista. Lisää päälle veriappelsiinilohkot ja punajuurikuutiot. Ripottele fetajuustoa ja saksanpähkinöitä salaatin päälle. Koristele tuoreella tillillä.
Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja, suola ja pippuri keskenään pienessä kulhossa.
Valuta kastike salaatin päälle tasaisesti juuri ennen tarjoilua.
Nauti salaatti sellaisenaan tai vaikka rapean leivän kera.