Marinoidut ja paahdetut porkkanat
Valmistusaineet
1 porkkananippu
Marinadi
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl pippuria
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl sitruunamehua
Dukkah
1/2 dl hasselpähkinöitä tai pistaasipähkinöitä
1/2 dl kuorittuja manteleita
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Valkosipulikastike
3 rkl majoneesia
3 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
½ kpl sitruunan mehua
Valmistusohje
Marinadi
Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna porkkanoiden maustua marinadissa noin tunnin ajan. Paista porkkanat pannulla tai grillaa keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat saaneet kauniin pinnan.
Dukkah
Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla kevyesti. Rouhi ne veitsellä tai tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Sekoita ne ja mausteet pähkinärouheeseen.
Valkosipulikastike
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.