Värikkäät mangoldikääryleet
Valmistusaineet
8-10 mangoldin lehteä
250-300 g tuoretta siitakesientä pilkottuna
2 porkkanaa
1 ½ dl couscousia
1 shalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
¼ osa keskivahvaa chiliä
1 tl suolaa
1 cm pala raastettua inkivääriä
korianteria tai muita lehtiyrttejä
valkopippuria
Kastike:
4 limen mehu
2 rkl seesaminsiemenöljyä
hyppysellinen ruokosokeria
2 rkl soijaa
murskattu valkosipulin kynsi
muutama ohut viipale chiliä
Valmistusohje
Kiehauta mangoldin lehdet suolalla maustetussa vedessä, noin 4-5 minuuttia. Paista pilkotut sienet, sipulit ja karkea porkkanaraaste pannulla. Lisää kuumaa vettä couscousin joukkoon ja anna veden imeytyä. Katso veden määrä paketista. Yhdistä kaikki ainekset keskenään, lisää yrtit ja mausteet. Tarkista lopuksi maku. Asettele mangoldinlehti työtasolle, lehtiruoti itsestäsi poispäin ja laita täytettä lehden koon mukaan. Taita lehden reunat täytteen päälle ja rullaa tiukaksi kääryleeksi. Asettele mangoldikääryleet rinnakkain voideltuun uuniastiaan ja paista kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes kääryleet ovat saaneet kauniin rusketuksen.
Tee raikas kastike odotellessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna kastikkeen makujen tasaantua hetki ja tarjoile hieman jäähtyneiden kääryleiden kanssa.