Mango-tuorejuustokakku
Valmistusaineet
pohja:
300 g bastogne-keksejä
100 g voita
täyte:
3 dl kermaa
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
3 dl mangososetta
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta
2 rkl mehua
päällinen:
10 passiohedelmää
3 liivatetta
Valmistusohje
Laita 7 liivatetta pehmenemään kylmään veteen. Murskaa keksit ja lisää voisula muruseoksen joukkoon. Painele muruseos 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto, rahka ja sokerit vaahdon joukkoon. Laita mangosose omaan kulhoon. Lisää liotetut ja kuumaan mehuun sulatetut liivatteet ohuena nauhana mangososeen joukkoon kokoajan sekoittaen.
Yhdistä kerma-tuorejuustoseos ja liivatemangosose toisiinsa. Kaada seos keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 7-8 h tai yön yli.
Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen. Koverra lusikalla passiohedelmien sisus kulhoon. Kuumenna tilkka mehua ja sulata liivatteet mehun joukkoon. Sekoita liivatemehu ohuena nauhana passiososeen joukkoon. Kaada passio-liivateseos kakun pinnalle ja anna hyytyä vielä muutama tunti ennen tarjoilua. Voit vielä halutessasi koristella kakun ananaskirsikoilla, tuoreilla mansikoilla tai muilla haluamillasi raikkailla hedelmillä.