Luomukurpitsapannukakut
Valmistusaineet
1 kg luomumyskikurpitsaa (Butternuts)
7 dl maitoa
5 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
rypsiöljyä tai voisulaa paistamiseen
Valmistusohje
Kuori kurpitsa ja leikkaa pituussuunnassa kahtia. Koverra siemenet pois ja paahda kurpitsa uunissa pehmeäksi. Soseuta ja jäähdytä.
Lisää kurpitsasoseen joukkoon maito, jonka jälkeen vispaa myös munat, jauhot, suola, sokeri sekä mausteet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Kuumenna pannu ja paista joko voisulan tai rypsiöljyn kanssa. Tarjoile ja nauti välittömästi valitsemiesi lisukkeiden kanssa, esimerkiksi marjojen tai ihanan vaahterasiirapin kera.
Lue Butternuts- ja Hokkaido-kurpitsasta.