Toffeeomenat

Toffeeomenat

Valmistusaineet

  • 6:lle
  • 50 g voita
  • 200 g muscovadosokeria
  • 100 g glukoosia tai vaaleaa siirappia
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl kermaa tai kondensoitua maitoa
  • 6 kpl Royal Gala omenoita
  • 6 kpl jäätelötikkuja tai varrastikkuja
  • 50 g valkosuklaata ja tummaa suklaata koristeluun

Valmistusohje

Laita laakeaan kattilaan tai paistinpannuun voi, sokeri, glukoosi ja suola. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon kerma. Keitä sekoittaen 124 asteiseksi.

Pese omenat hyvin ja poista ranka. Paina tikku omenaan keskellä ja dippaa ne karamelliin. Pyörittele omenoita karamellissa, jotta se tarttuu koko omenan pinnalle.

Nosta leivinpaperin päälle jäähtymään. Anna karamellin kovettua noin 15 minuuttia ja koristele halutessasi valkosuklaalla ja tummalla suklaalla.