Granaattiomenaa ja paahdettua punajuurta
Valmistusaineet
- 4:lle
- 16 kpl pieniä punajuuria kuorittuna ja halkaistuna
- 1-2 rkl ruokosokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 3 kpl oksaa timjamia
- 1 kpl granaattiomena halkaistuna
- 100 g cheddarjuustoa
- 1 p basilikan lehtiä
- 1 sydänsalaatti
- 1 rasia babypinaattia
- sormisuolaa ja mustapippuria myllystä viimeistelyyn
Valmistusohje
Laita punajuuret, sokeri, öljy, etikka ja suola kulhoon ja pyöritä niin, että maku tarttuu punajuuriin. Paahda punajuuria 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Ota talteen uunivuossa oleva neste ja yhdistä se punajuurien ja timjamin kanssa. Kääri aineet vielä folioon maustumaan 20 minuutiksi.
Kopauta granaattiomenasta siemenet pois ja tee cheddarista kuorimaveitsellä lastuja.
Kokoa annos asettelemalla kaikki raaka-aineet lautaselle kauniisti. Mausta salaatti punajuurista tihkuneella kastikkeella ja viimeistele sormisuolalla ja mustapippurilla.