Tempuravihannekset

Tempuravihannekset

Valmistusaineet

4-5 alkupala-annosta

 

1 pieni kukkakaali

1 pieni parsakaali

1 pieni kesäkurpitsa

(4-5 kuorittuja ja esikypsennettyjä jättikatkaravunpyrstöä)

rypsiöljyä uppopaistamiseen

 

Taikina:

2 kananmunaa

3 dl kivennäisvettä

4 dl vehnäjauhoja

1 dl maissitärkkelysjauhoja

1 tl suolaa

 

tai tempurajauhetta 150 g

 

Valmistusohje

Valmista tempurataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä jääkylmää vettä ja pidä taikina mahdollisimman kylmänä, niin saat parhaan lopputuloksen.

 

Irrota kaalit pieniksi nupuiksi ja kuori kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita taikinan aineet keskenään. Kuumenna öljy. Tiputa pieni nokare tempurataikinaa öljyyn. Jos taikina uppoaa hetkeksi, mutta nousee pintaan, on öljy riittävän kuumaa. Kasta kasvikset ja katkaravut taikinaan juuri ennen paistamista. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä, kunnes väri on kauniin kullanruskea (noin 3–5 minuuttia). Nosta talouspaperille reikäkauhan avulla valumaan. Tarjoa soijan, wasabin ja jagari-inkiväärin kanssa.