Tankoparsakeitto sitruunaisella tvistillä
Valmistusaineet
Pääruokana neljälle
500 g vihreää parsaa
2 rkl voita
2 salottisipulia hienonnettuna
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ tl sokeria
mustapippuria myllystä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
150 g Crème fraîchea 28%
3 tl sitruunamehua
Voit lisätä sitruunan makua raastamalla hieman sitruunan kuorta mukaan.
Pinnalle krutonkeja, auringonkukan siemeniä ja parsakaalin nuppuja
Valmistusohje
Napsauta puumaiset tyvet pois. Kuori tarvittaessa parsojen alaosa ja paloittele parsat.
Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja hienonnetut sipulit. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Lisää hienonnettu persilja, sokeri ja pippuri. Kääntele pari min. Säästä muutama nuppu. Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää crème fraîche ja loput vedestä tarvittaessa. Kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele keitto sitruunamehulla. Koristele annokset tankoparsanupuilla, paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja krutongeilla.