Tankoparsataskut

Tankoparsataskut

Valmistusaineet

1 pkt (500g) voitaikinalevyjä
1 nippu (500g) tuoretta vihreää tankoparsaa
n. 125 g ilmakuivattua kinkkua
1 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
150 g juustoa esim. gouda tai cheddar
1 kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä koristeeksi

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Sulata taikinalevyt erillään noin 15 minuuttia ennen leipomista. Leikkaa levyt kahteen osaan.

Napsauta tankoparsojen puinen tyviosa pois ja kiehauta parsoja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Kierittele parsat oliiviöljyssä ja pyöräytä päälle muutaman kerran mustapippuria myllystä. Laita taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle.

Leikkaa ilmakuivatut kinkut kahteen osaan, ja laita niitä jokaisen taikinalevyn päälle. Lisää tankoparsoja n. 3 kpl/levy ja kiepauta kinkut parsojen ympärille, lisää juusto. Tee taskut yhdistämällä taikinalevyjen vastakkaiset kulmat reilusti päällekkäin ja painele pienellä määrällä vettä päällimmäinen kulma kiinni taikinaan.

Voitele taikinalevyt kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista taskuja uunissa n. 15-20 min tai niin kauan, että taskut ovat kauniin kullan värisiä.