Sitruuna-valkosipulibroileri
Valmistusaineet
Neljälle
600 g maustamatonta broilerin fileepihvejä
1 tl suolaa
voita tai ölljyä paistamiseen
2 sitruunaa
5-6 valkosipulin kynttä tai maun mukaan
1 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk crème fraîchea
2 tl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
yrttejä
Valmistusohje
Nosta fileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen käyttöä. Suolaa fileet ja ruskista ne pannulla voissa molemmilta puolilta. Siirrä pataan. Pese sitruunat ja leikkaa toinen sitruuna siivuiksi. Lisää valkosipulit, sitruunasiivut, sitruunamehu ja valkoviini pataan. Anna hautua n. 15-20 min kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää crème fraîche ja anna kiehahtaa nopeasti. Mausta hunajalla ja mustapippurilla. Koristele yrteillä.
Tarjoile riisin kanssa.