Taatelikakku

Taatelikakku

Valmistusaineet

  • 6:lle
  • 3,5 dl tuoreita taateleita
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 200 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 kpl kananmuna
  • ¾ dl maitoa
  • Mascarpone-mousse
  • 1 dl mascarponea
  • 1 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • ½ kpl sitruunankuori ja mehu
  • ½ kpl vaniljatangon siemenet
  • Taatelipyre
  • 200 g taateleita
  • 1 kpl appelsiininmehu
  • ½ kpl appelsiininkuori
  • 1 kpl kanelitanko
  • 3 dl vettä
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • pistaasipähkinöitä ja taateleita koristeluun

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Liota taatelit lämpimään veteen. Anna pehmentyä noin 1 h. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon liotetut taatelit ja pähkinät. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.

Voitele leipävuoka (n. 24 cm pitkä ja 12 cm leveä) ja kaada massa vuokaan. Paista kakkua noin 45-50 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Taatelipyree: Yhdistä aineet ja keitä hiljalleen noin 25 minuuttia. Poista kanelitanko ja laita seos blenderiin. Soseuta sileäksi ja mausta ripauksella suolaa.

Vatkaa mascarpone ja kerma kevyeksi vaahdoksi sokerin, vaniljasiementen ja sitruunankuoren kanssa. Mausta lopuksi vielä sitruunanmehulla. Koristele taatelikakku taatelipyreellä, mascarpone-moussella, pistaasipähkinöillä ja taatelirenkailla.