Papusalaatti

Papusalaatti

Valmistusaineet

Salaatti

1 pakkaus, jossa kaksi sydänsalaattia tai
1 kokonainen roomansalaatti
2 tomaattia tai 4-5 kpl minitomaatteja
3-4 basilikan oksaa
3-4 kuivaa vaalean maalaisleivän siivua tai
kuivalla pannulla paistettua tuoretta leipää
4-5 kpl tummia ja vihreitä oliiveja
runsas nippu erivärisiä papuja tai tuoreita herneenpalkoja

Kastike

1 pullea valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
3 kpl ison tomaatin sisusta
ripaus suolaa

Valmistusohje

Murskaa yksi valkosipulin kynsi mahdollisimman pieneksi ja laita se tarjoilukulhon pohjalle. Lisää loraus oliiviöljyä ja anna valkosipulin makuuntua sillä aikaa, kun puolitat tomaatit. Ota talteen vain tomaattien sisus ja lisää ne öljyn ja valkosipulin joukkoon.
Purista puolikkaan sitruunan mehu kulhoon ja lisää kastikkeen joukkoon myös ripaus suolaa.
Pyöräytä kastiketta muutaman kerran niin, että kaikki ainekset sekoittuvat keskenään.

Pilko salaatti sekä hienonna basilikan lehdet ja lisää kastikkeen joukkoon. Nostele salaattia kulhossa muutaman kerran niin, että kastike tarttuu lehtiin. 

Kiehauta papuja muutaman minuutin ajan ja viilennä ne kylmän vesihanan alla. Pavut saavat jäädä hiukan napakoiksi. Pilko kuivat leipäpalaset ja oliivit. Poista oliiveista kivet. Lisää kaikki ainekset salaatin joukkoon, sekoita ja koristele muutamalla tomaattilohkolla.