Pomeloa ja scampin pyrstöjä
Valmistusaineet
Resepti on joulukuussa 2018 ilmestyvästä Satotukun kustantamasta Ruokamuistoja-kirjasta, jossa on tämän lisäksi
35 ihanaa ja maistuvaa ruoka-ohjetta.
Alkupalaksi 5 hengelle
¼ osa vaaleasta pomelosta (esim. luomuhunajapomelo)
150 g pakastettuja scampin pyrstöjä
2 pulleaa valkosipulin kynttä
½ keskivahvaa chiliä
oliiviöljyä
nokare voita
muutama oksa korianteria
soijaa
Valmistusohje
Ota scampin pyrstöt sulamaan noin 1 tunti ennen valmistusta laakeaan astiaan. Voit nopeuttaa sulamista lämpimässä vesihauteessa.
Kuori ja hienonna sipuli ja chili mahdollisimman pieneksi.
Laita kasarin pohjalle nokare voita ja loraus öljyä. Kuumenna voi-öljyseos ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja chili.
Pyöräytä valkosipuli-chili seosta muutaman kerran pannulla. Kuivaa scampin pyrstöt talouspaperilla ja lisää ne pannulle.
Paista pyrstöjä noin minuutin verran per puoli. Älä paista liian kauan, ettei scampin pyrstöt muutu sitkeiksi. Huomioi että pyrstöt kypsyvät vielä sen jälkeenkin, kun pannu on siirretty pois levyltä! Jätä pyrstöt vettymään.
Kuori pomelo. Poista kuoret ja hedelmälihan ympärillä olevat kalvot.
Asettele scampin pyrstöt tarjoilulautaselle ja lisää joukkoon pomelon lohkoja ja muruja.
Koristele korianterin tai muiden yrttien lehdillä ja muutamalla chili-siivulla. Halutessasi, voit pirskottaa vielä hiukan soijakastiketta koko komeuden päälle.