Suolainen juustokakku
Valmistusaineet
Pohja:
180 g Tuc-suolakeksejä tai/ja Ruis Cracker -keksejä
140 g sulatettua voita
Täyte:
400 g pehmeää ricotta-juustoa
300 g Philadelphia tuore-juustoa
100-150 g pehmeää vuohenmaitojuustoa tai Chevreä
4 keskikokoista kananmunaa
1tl suolaa
3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1 tl pippuria
noin 1 tl chilijauhetta tai hiutaleita maun mukaan
Salaatti:
noin 250 g erivärisiä pikkutomaatteja
kourallinen basilikan lehtiä
noin 200 g mozzarellaa
oliiviöljyä
ripaus suolaa
balsamico siirappia (tummaa tai vaaleaa)
Valmistusohje
Jauha keksit pieniksi muruiksi joko yleiskoneella tai käsinujalla. Lisää keksimurujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohja vuokaan. Vuoan koko noin 24cm. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kaikki täytteen ainekset omassa kulhossaan tasaiseksi massaksi. Kaada seos keksimurupohjan päälle ja paista kakkua noin 45-50 minuuttia tai kunnes juustomassa on kiinteää. Anna juustokakun vetäytyä noin 1/2 tuntia ja laita sen jälkeen jääkaappiin noin 2-4 tunniksi tai yön yli.
Juuri ennen tarjoilua tee tomaattisalaatti kakun päälle. Viipaloi värikkäät pikkutomaatit haluamallasi tavalla ja lisää tomaattilohkojen joukkoon ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä. Revi tai viipaloi mozzarella tomaattien joukkoon. Sekoita kevyesti ja lisää basilikan lehdet kevyesti hienonnettuina.
Nosta kakku tarjoilulautaselle ja kumoa tomaattisalaatti kakun päälle. Koristele vielä balsamicokastikkeella ja muutamalla basilikan lehdellä .