Kultarannan pumpulikakku
Valmistusaineet
3 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl erikoishienoa sirosokeria
4 dl kolmen konstin perunajauhoja
hiukan vajaa 1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g kiehuvaa voita
Kuorrutus
60 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sirosokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja laita voi sulamaan kattilaan. Voitele tarkasti ja korppujauhota noin 1,8 - 2 litrainen kakkuvuoka. Kääntele varoen jauhoseos kanamunavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi rauhallisesti sekoittaen kiehuva voisula. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunissa noin 50-55 minuuttia uunin alaosassa. Laita varmuuden vuoksi pelti tai leivinpaperi uunin pohjalle, jos käy niin että kakku kuohuu yli reunusten. Voit tarkistaa kakun kypsyyden painamalla puisen varrastikun kakun paksuimpaan kohtaan. Jos tikkuun ei tartu taikinaa on kakku valmis!
Anna kakun jäähtyä noin tunnin ajan ennen kuorrutuksen laittoa. Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää joukkoon tomu- ja vaniljasokeri sekä lopuksi sitruunamehu. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta kauttaaltaan voi- tuorejuusto kuorrutteella. Koristele syötävillä kukilla, marjoilla tai hedelmillä.
Kesäisen kevyttä ja herkullista!