Sitruunamarenkitorttu
Valmistusaineet
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä
tai valmis piirakkapohja
Täyte
1,5 dl sokeria
2 dl vettä
1 dl sitruunamehua
2,5 rkl maissitärkkelystä
4 keltuaista
50 g voita
1 rkl vaniljasokeria
Marenki
4 valkuaista
1 dl sokeria
Valmistusohje
Nypi jauhot, sokeri ja rasva kulhossa. Lisää keltuainen. Lisää seuraavaksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa.
Painele taikina 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohja 200 asteessa 10 minuuttia.
Sekoita kaikki kiisselin ainekset kattilassa ja keitä kunnes kiisseli sakenee. Sekoita koko ajan. Jäähdytä ja kaada kiisseli piirakkapohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle tai levitä lusikan avulla.
Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.