Purjo-pekonipiirakka
Valmistusaineet
noin 6 annosta
Pohja:
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysijyvävehnäjauhoja
1-2 rkl kylmää vettä
Täyte:
3 purjoa
n 100 pekonia
2 valkosipulinkynttä
3 oksaa rakuunaa
150 g gruyèrejuustoa
25 g voita
3/4 tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Paista pekonit paistinpannulla rapeaksi.
1. Voitele pyöreä 24-25 cm piirakkavuoka. Voit myös tehdä piirakan suorakaiteen muotoiseen 17 cm x31 cm vuokaan.
2. Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
3. Leikkaa purjoista tummanvihreä osa pois. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjot. Hienonna valkosipulinkynnet. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ne. Raasta juusto.
4. Sulata voi pannussa ja kuullota siinä purjot pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää valkosipuli, rakuunat ja suola. Kypsennä vielä 5 minuuttia.
5. Vatkaa kulhossa munat ja kerma keskenään. Lisää mustapippuri.
6. Levitä juustoraaste piirakan pohjalle. Lisää purjoseos ja heiluttele vuokaa varovasti, jotta neste leviää tasaisesti.
7. Kypsennä piirakka 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-35 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja pohja on kypsä.
Ohje Glorian ruoka&viini (pekoni ei sältynyt alkuperäiseen ohjeeseen)