Sienicappuccino

Sienicappuccino

Valmistusaineet

 

4-5 hengelle 

250 g siitakesientä
1 sipuli
1 pullea valkosipulin kynsi
noin 3 dl kasvislientä
2 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoa
suolaa
mustapippuria
1 dl rasvatonta maitoa

 

Valmistusohje

 

Freesaa pilkottuja sieniä ja sipulia kattilassa noin 3-4 minuuttia. Lisää vehnäjauhot ja pyöräytä seos muutaman kerran ympäri kuumassa kattilassa. Lisää kasvislientä niin että kaikki ainekset peittyvät. Anna kiehahtaa noin 5 minuutin ajan ja lisää sen jälkeen kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta 
suolalla sekä tarvittaessa mustapippurilla. Vaahdota rasvaton maito juuri ennen tarjoilua. Jos et omista maidonvaahdotinta, voit yhtä hyvin kiehauttaa maidon kattilassa voimakkaasti vispaten. Vaahto muodostuu lämpimän maidon pinnalle, josta voit lusikalla nostaa sitä varovasti keiton pinnalle.

Nauti tuoreen leivän kanssa!