Mansikkamehu

Mansikkamehu

Valmistusaineet

Noin 2 litraa siistittyjä ja puolitettuja mansikoita

5-6 dl kylmää vettä

4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Siisti ja pilko mansikat kattilan pohjalle ja lisää päälle vesi. Kiehuta hymyillen noin 10-15 minuuttia, kunnes mansikoiden väri alkaa muuttua haaleaksi. Siivilöi mehu ja paina mansikoita sihtiä vasten, jotta saat kaiken maun talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää sokerit. Sekoita muutaman kerran, jotta sokeri sulaa kunnolla. Pullota mehu puhtaisiin vedellä kuumennettuihin pulloihin. Laimenna vedellä tarjoiltaessa esimerkiksi 2 osaa vettä ja 4 osaa mansikkamehua.

Koristele mehulasit tuoreilla mansikoilla ja metsämansikanlehdillä.