Savuinen tankoparsakeitto

Savuinen tankoparsakeitto

Valmistusaineet

4 annosta

500 g tuoretta parsaa 

– vihreää, valkoista tai molempia

1 salottisipuli

1 rkl voita

1 rkl hyvää öljyä 

1 dl valkoviiniä

100 g savujuustoa

1 rkl maissijauhoa (ei pakollinen)

3 dl kermaa

3 dl vettä

suolaa maun mukaan

rouhittua mustapippuria

pieni nippu persiljaa

Valmistusohje

Huuhtele parsat ja poista kovat tyviosat. Paloittele parsat pieniksi, mutta säästä kauneimmat nuput. Hienonna sipuli ja kuullota voi-öljyseoksessa kattilassa. Kun sipuli on kuullottunut, laita parsan palat joukkoon ja kääntele hetki. Lisää joukkoon viini ja melkein heti perään vesi. Anna kiehua kunnes parsapalat ovat pehmeitä. Soseuta parsat ja sipuli sauvasekoittimella ja lisää joukkoon juusto sulamaan. Kun juusto on sekoittunut lisää kerma ja loput parsat eli nuput. Anna kiehua 4–5 min. Tällä välin tee persiljasta silppua ja lisää joukkoon noin puolet. Jos käytät maissijauhoa sekoita jauho ensin kermaan ja lisää sitten vasta kerma ohuena nauhana keittoon. Itse en useinkaan käytä maissijauhoa, vaan tarjoilen keiton ohuempana, makuun se ei vaikuta. Koristele annos lopulla persiljalla.