Pavlova kiivillä ja passionhedelmällä

Pavlova kiivillä ja passionhedelmällä

Valmistusaineet

6 munanvalkuaista
4 dl hienosokeria
1 rkl maissijauhoa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl vaniljauutetta
3 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
4-5 Zespri SunGold luomukiiviä
2 passionhedelmää

Valmistusohje

Lämmitä uuni 120°c:seen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää hienosokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista, kunnes kaikki sokeri on liuennut ja marenki on jäykkää ja kiiltävää. Lisää maissijauho, etikka ja vanilja. Vatkaa vielä 1 minuutti. Lusikoi seos uunipellille noin pienen lautasen kokoiseksi ympyräksi, muotoile se veitsellä tai lastalla ylhäältä alas työstäen luomalla reunoihin kohoumia.


Paista 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes marenki on kiinteä. Anna jäähtyä kokonaan uunissa eli laita lämpö pois päältä. Voit jättää uunin oven raolleen, jos kakulla on kiire.

Kuori ja viipaloi SunGold-kiivit ja puolita passionhedelmä. Vatkaa kerma ja tomusokeri sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. 

Laita jäähtynyt pavlova lautaselle. Levitä kermasekoitus palvovan päälle ja lisää SunGold-kiiviviipaleet ja passionhedelmän hedelmäliha.