Ruusukaalispagetti
Valmistusaineet
Neljälle
500 g ruusukaaleja
1/2 pkt pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu tai tuore mieto chili
400 g spaghettia
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
parmesaania
Valmistusohje
Pilko pekonit saksilla pieneksi ja paista pannulla rapeaksi. Laita reilu määrä pastavettä kiehumaan. Leikkaa ruusukaalien kanta, poista uloimmat lehdet ja halkaise. Freesaa pannulla öljyssä pilkottu sipuli, ruusukaalit ja lisää pala tuoretta chiliä (kokonaisena, vain antamaan makua öljyyn) tai mieto kuivattu chili sekä viipaloidut valkosipulit.
Kuullota miedolla lämmöllä! Lisää pekonit, mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta al denteksi. Kun pasta on kypsää, nostele ruusukaalien joukkoon ja lisää muutama ruokalusikallinen keitinvettä, jotta pasta ei mene kuivaksi. Sekoita, raasta päälle reilusti parmesaania ja nauti heti!