Lootusjuuri Kung po
Valmistusaineet
Neljälle
400 g lootusjuurta
150 g pussi suola- tai cashewpähkinöitä
2 kevätsipulia (normaali jos ei ole)
1 punainen paprika
200 g kiinan- tai lehtikaalia
2 rkl ruokaöljyä
Kastike
1 chili
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pätkä inkivääriä hienonnettuna
1/4 – 1/2 dl soijaa (suolaisuuden mukaan)
3 rkl riisiviinietikkaa
2 dl kanalientä
1 rkl ruokosokeria
1/2 tl seesamiöljyä
1 tl pippuria
1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Kuori lootusjuuri ja pilko n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Silppua chili ja poista siemenet. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kastike maustumaan.
Paloittele muut vihannekset. Kiinankaali saa jäädä reiluiksi paloiksi koska se kutistuu kypsennettäessä.
Kuumenna wok-pannu kuumaksi. Lorauta öljyä ja lisää pähkinät pannulle ja pyörittele hetki. Nosta pähkinät sivuun ja lisää öljyn joukkoon lootusjuuri, kääntele siivuja 1-2 minuuttia. Siirrä lootusjuuret sivuun, kun ne ovat saaneet hieman väriä.
Ruskista sipuli samassa öljyssä ja lisää joukkoon pilkottu paprika. Hetken kuluttua voit lisätä joukkoon loput ainekset sekä kastikkeen. Anna kiehahtaa hetki. Lisää vettä, jos saostuu liikaa. Kääntele pari kertaa ja Kung po on valmis.