Raparperisima
Valmistusaineet
4 litraa vettä
reilu 1g raparperin suht pieniä paloja
5 dl tavallista valkoista sokeria
½ dl sitruunamehua
1,5 tl kuivahiivaa
Valmistusohje
Kiehauta raparperiviipaleet ja lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Maista nestettä, onko sokeria omaan makuun sopivasti. Jos ei ole lisää vielä ripaus. Kun seos on jäähtynyt lisää joukkoon sitruunamehu sekä kuivahiiva. Sekoita hyvin, jotta hiiva liukenee raparperimehun ja palojen joukkoon. Jätä huoneenlämpöön vähintään yön yli.
Siilaa raparperinpalat pois ja kaada puhtaisiin pulloihin. Jos käyminen on hyvässä vauhdissa, voi pullot laittaa heti kylmään. Jos haluat varmistua, pidä vielä muutama tunti huoneenlämmössä, ennen kuin laitat simat kylmään. Laita 1-2 rusinaa per pullo niin näet milloin sima valmista (noin 5-6 päivää).
Säilyy kylmässä noin 2-3 viikkoa.