Lämmin bataatti-ruusukaalisalaatti

Lämmin bataatti-ruusukaalisalaatti

Valmistusaineet

2 dl kvinoaa

4 dl vettä

Ripaus suolaa

2 keskikokoista bataattia, kuorittuna ja kuutioituna

300 g ruusukaaleja, puolitettuina

4 tuoretta viikunaa, viipaloituna

150 g fetajuustoa, murennettuna

1 granaattiomena, siemenet irrotettuna

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Tuoretta persiljaa tai minttua koristeluun (valinnainen)

 

Kastike:

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 tl hunajaa

1 tl dijon-sinappia

Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

 

Kastikkeen valmistus:

Sekoita pienessä kulhossa 3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl balsamiviinietikkaa, 1 tl hunajaa ja 1 tl dijon-sinappia.

Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Vatkaa ainekset yhteen, kunnes kastike on tasainen.

Valmistusohje

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Kiehauta 4 dl vettä kattilassa ja lisää ripaus suolaa.

    Lisää kvinoa kiehuvaan veteen, vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja vesi on imeytynyt. Ota kattila liedeltä ja anna kvinoan levätä kannen alla vielä 5 minuuttia. Irroita jyvät toisistaan haarukalla.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Aseta kuutioidut bataatit ja puolitetut ruusukaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskota 2 rkl oliiviöljyä kasvisten päälle ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita hyvin, jotta öljy ja mausteet leviävät tasaisesti.

    Paahda uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saaneet kauniin kullanruskean värin. Kääntele kasviksia puolivälissä paahtamista tasaisen kypsymisen varmistamiseksi.

  3. Sekoita isossa kulhossa keitetty kvinoa ja paahdetut kasvikset. Lisää viipaloidut viikunat, murennettu fetajuusto ja granaattiomenan siemenet. Kaada  kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti, jotta kaikki ainekset sekoittuvat ja kastike leviää tasaisesti.

    Koristele halutessasi tuoreella persiljalla tai mintulla.