Ramen siitakesienillä ja porsaan sisäfileellä
Valmistusaineet
2 runsasta annosta tai 4 alkuruoka-annosta
2 rkl seesamiöljyä
1 ras Emperor siitakesieniä
2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä
1 punainen chili viipaloituna
8 dl vahvaa kanalientä (8 dl vettä ja 2 kanaliemikuutiota)
suolaa
2 kananmunaa
puoli pakettia (100 g) Santa Maria Egg noodeleita
200 g porsaan sisäfileetä paistettuna
1 dl kevätsipulia pilkottuna
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Valmistusohje
-
Keitä munia suolatussa vedessä 7 minuuttia.
-
Hienonna inkivääri ja valkosipulit.
-
Viipaloi siitakesienet.
-
Kuumenna seesamiöljy kattilassa.
-
Lisää siitakesienet, inkivääri, valkosipuli, soija, mirini ja chili. Keitä pari minuuttia.
-
Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä 5 minuuttia.
-
Lisää nuudelit ja keitä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
-
Annostele lientä ja nuudeleita lautasille, lisää munanpuolikkaat ja viipaloitu porsaanfilee.
-
Viimeistele annos kevätsipulilla, korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Resepti Pasi Kuronen