Porkkana-inkiväärikeitto
Valmistusaineet
Kahdelle
1 tl rypsiöljyä
1 sipuli
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
500 g porkkanoita
n. 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kookosmaitoa (rasvaa 6 %)
1/2 tl mustapippuria rouheena
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ne kattilassa pehmeäksi curryn, kurkuman ja inkiväärin kanssa. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat. Lisää vesi ja murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Hauduta porkkanat pehmeiksi. Säästä keitinvettä 2 dl.
Soseuta porkkanat ja lisää kookosmaito. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jotta saat sopivan koostumuksen. Mausta keitto mustapippurilla ja yrteillä. Koristele persiljalla.