Appelsiini-fenkolisalaatti

Appelsiini-fenkolisalaatti

Valmistusaineet

Lisäkesalaatti 5-6 hengelle


4 mehukasta appelsiinia
1 keskikokoinen fenkoli
kanelia
fenkolin tai kuminan siemeniä
2 oksaa tuoretta minttua
loraus hunajaa

Valmistusohje

Poista appelsiineista ensin kannat ja sen jälkeen kuoret. Aseta kannaton appelsiini leikkuulaudalle pystyasentoon ja leikkaa kuoret irti hedelmälihaa
hipoen. Yritä saada hedelmälihan pinnassa oleva valkoinen kuitu mahdollisimman tarkasti pois.
Viipaloi appelsiineista kiekkoja ja asettele ne tarjoiluvadille. Huuhtele ja viipaloi myös fenkoli ohuenohuiksi renkaiksi leveyssuunnassa. Laita
fenkolisiivut appelsiiniviipaleiden väleihin ja ripauta sinne tänne hiukan kanelia. Lisää muutama hyppysellinen fenkolin siemeniä sekä mintun lehtiä. Valuta halutessasi ohuena nauhana pieni määrä hunajaa salaatin pinnalle voimistamaan raaka-aineiden makua.