Peruna-retiisisalaatti

Peruna-retiisisalaatti

Valmistusaineet

Ainekset (4 annosta):

600–800 g varhaisperunoita

4 kananmunaa

1 dl tuoreita tai pakasteherneitä (sulatettuna)

6–8 retiisiä

2–3 kevätsipulin vartta tai pieni punasipuli

Kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä ja/tai rucolaa

Tuoretta tilliä (tai lehtipersiljaa) koristeluun

 

Kastike:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua

1 tl dijon-sinappia

Ripaus suolaa ja mustapippuria

(Halutessa: pieni ripaus sokeria tai hunajaa)

Valmistusohje

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä ja leikkaa suupaloiksi.

  2. Keitä kananmunat koviksi (n. 9 min), jäähdytä ja lohko tai viipaloi.

  3. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi.

  4. Hienonna sipulit ja silppua halutessasi hieman tilliä tai muuta yrttiä.

  5. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset pienessä kulhossa.

  6. Kokoa salaatti: lado tarjoilukulhoon pohjalle pinaattia/rucolaa, sitten perunat, herneet, retiisit, sipulit ja kananmunat.

  7. Valuta kastike päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä ja lisää tarvittaessa sormisuolaa.