Peruna-retiisisalaatti

Valmistusaineet
Ainekset (4 annosta):
600–800 g varhaisperunoita
4 kananmunaa
1 dl tuoreita tai pakasteherneitä (sulatettuna)
6–8 retiisiä
2–3 kevätsipulin vartta tai pieni punasipuli
Kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä ja/tai rucolaa
Tuoretta tilliä (tai lehtipersiljaa) koristeluun
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl dijon-sinappia
Ripaus suolaa ja mustapippuria
(Halutessa: pieni ripaus sokeria tai hunajaa)
Valmistusohje
-
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä ja leikkaa suupaloiksi.
-
Keitä kananmunat koviksi (n. 9 min), jäähdytä ja lohko tai viipaloi.
-
Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi.
-
Hienonna sipulit ja silppua halutessasi hieman tilliä tai muuta yrttiä.
-
Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset pienessä kulhossa.
-
Kokoa salaatti: lado tarjoilukulhoon pohjalle pinaattia/rucolaa, sitten perunat, herneet, retiisit, sipulit ja kananmunat.
-
Valuta kastike päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä ja lisää tarvittaessa sormisuolaa.