Aprikoosileivät

Valmistusaineet
pieni patonki tai maalaisleipä (esim. ciabatta tai hapanjuurileipä)
3 aprikoosia tai 2 persikkaa/nektariinia
150–200 g maustamatonta tuorejuustoa (tai esim. vuohenjuustotuorejuustoa)
1 rkl hunajaa (tai vaahterasiirappia, valinnainen)
1–2 tl oliiviöljyä
Tuoretta timjamia tai tilliä koristeluun
Ripaus mustapippuria ja sormisuolaa
(Halutessa: pieni määrä chilihiutaleita tai tuoretta punaista chiliä)
Valmistusohje
-
Halkaise aprikoosit/persikat/nektariinit ja poista kivet. Leikkaa puolikkaat kahtia tai viipaleiksi.
-
Voitele hedelmät öljyllä ja grillaa pannulla tai grillissä 2–3 min per puoli, kunnes pinta saa kauniin värin.
-
Leikkaa leipäviipaleiksi ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin tai paahda uunissa.
-
Voit maustaa sen halutessasi esim. pienellä määrällä sitruunankuorta tai timjamia.
-
Asettele grillatut hedelmät leiville. Valuta päälle hunajaa tai siirappia (valinnainen), rouhi pippuria ja ripottele sormisuolaa.
Koristele: Lisää tuoreita yrttejä ja (jos haluat potkua) hieman chiliä.