Aprikoosileivät

Aprikoosileivät

Valmistusaineet

pieni patonki tai maalaisleipä (esim. ciabatta tai hapanjuurileipä) 

3 aprikoosia tai 2 persikkaa/nektariinia

150–200 g maustamatonta tuorejuustoa (tai esim. vuohenjuustotuorejuustoa)

1 rkl hunajaa (tai vaahterasiirappia, valinnainen)

1–2 tl oliiviöljyä

Tuoretta timjamia tai tilliä koristeluun

Ripaus mustapippuria ja sormisuolaa

(Halutessa: pieni määrä chilihiutaleita tai tuoretta punaista chiliä)

Valmistusohje

  1. Halkaise aprikoosit/persikat/nektariinit ja poista kivet. Leikkaa puolikkaat kahtia tai viipaleiksi.

  2. Voitele hedelmät öljyllä ja grillaa pannulla tai grillissä 2–3 min per puoli, kunnes pinta saa kauniin värin.

  3. Leikkaa leipäviipaleiksi ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin tai paahda uunissa.

  4. Voit maustaa sen halutessasi esim. pienellä määrällä sitruunankuorta tai timjamia.

  5. Asettele grillatut hedelmät leiville. Valuta päälle hunajaa tai siirappia (valinnainen), rouhi pippuria ja ripottele sormisuolaa.

Koristele: Lisää tuoreita yrttejä ja (jos haluat potkua) hieman chiliä.