Kuskus-halloumi-granaattiomenasalsa

Kuskus-halloumi-granaattiomenasalsa

Valmistusaineet

2-3 annosta

2 dl kuskusia

2 dl kasvislientä (tai vettä + suolaa)

1 rkl oliiviöljyä

2 kourallista tuoreita babypinaatinlehtiä

½ kurkku ohuina viipaleina

(Halutessasi voit lisätä muita vihreitä, esim. rucolaa tai lehtisalaattia)

Noin 200 g halloumia

Tilkka öljyä paistamiseen

Siemenet ½–1 granaattiomenasta

Noin 100 g valmista hummusta (tai kotitekoista)

Mustapippuria ja/tai chilihiutaleita

Sitruunamehua (pieni loraus)

Suolaa tarvittaessa

Valmistusohje

  1. Kuskusin valmistus: Kiehauta kasvisliemi tai vesi. Sekoita kuskus joukkoon. Lisää halutessasi noin ruokalusikallinen oliiviöljyä. Ota kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna turvota noin 5 minuuttia, kunnes kuskus on pehmeää. Kuohkeuta kuskus haarukalla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla (varottava, ettei tule liikaa suolaa, sillä myös halloumi on suolaista).

  2. Salaattipohja: Huuhdo ja kuivaa babypinaatinlehdet, aseta ne isoon kulhoon tai tarjoiluvadille. Huuhdo kurkku ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Lisää pinaatinlehtien joukkoon.

  3. Halloumin paistaminen: Leikkaa halloumi noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä (tai käytä halutessasi paistamiseen kuivaa pannua, jos halloumissa on tarpeeksi omaa rasvaa). Paista halloumiviipaleet keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes pintaan tulee kauniin kullanruskea väri.

  4. Granaattiomenan käsittely: Halkaise granaattiomena. Irrottele siemenet varovasti kulhoon (voit tehdä tämän kätevästi veden alla, jolloin siemenet uppoavat pohjalle ja vaalea kalvo kelluu veden pinnalla).

  5. Kokoa salaatti: Sekoita kypsä ja kuohkea kuskus pinaatin ja kurkun joukkoon. Asettele päälle paistetut halloumiviipaleet. Ripottele granaattiomenansiemenet koko komeuden päälle. Mausta lopuksi halutessasi mustapippurilla, chilihiutaleilla ja pirskota kevyesti sitruunamehua tuomaan raikkautta. Lisää hummus annoksen viereen tai lusikoi nokareina salaattipedin päälle.

Vinkki:

  • Voit lisätä salaatin sekaan myös tuoreita yrttejä, kuten minttua tai korianteria, tuomaan lisämakua.

  • Jos haluat ruokaisamman version, voit tarjota salaatin kyljessä esimerkiksi rapeaksi paahdettua leipää.

  • Hummuksen voit helposti tehdä itse  blenderissä tai sauvasekoittimella kikherneitä, tahinia, valkosipulia, sitruunamehua, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.