Persimonpiirakka
Valmistusaineet
150 g huoneenlämpöistä voita
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
2-3 persimonhedelmää
täyte:
2 dl maustettua rahkaa esim. luumu-kaneli
1 dl kermaa
1 kananmuna
¼- ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Lisää kananmuna voi-sokerivaahtoon hyvin vatkaten ja lopuksi jauhot, joissa mukana sooda.
Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoanpohjalle ja viipaloi persimonit pohjan päälle.
Sekoita täyteainekset ja kaada piirakkapohjan päälle.
Paista uunissa noin 35 minuuttia 200 asteessa tai kunnes piirakka on kypsä.