Pähkinäinen appelsiinisalaatti
Valmistusaineet
Neljälle hengelle
noin 150 g babyleaves-salaatteja huuhdeltuna
2 appelsiinia
150 g ricotta- tai kotijuustoa
1/2 punasipuli
kourallinen saksanpähkinöitä
Kastike
noin 1/2 dl neitsyoliivitöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl balsamicoa
hyppysellinen sormisuolaa
pari rouhaisua mustapippuria
Valmistusohje
Aseta salaatti kulhoon. Poista appelsiineista kuoret ja valkoinen kuituosa veitsellä leikaten. Pidä appelsiini pystyssä ja leikkaa ylhäältä alaspäin seuraten hedelmälihan pintaa. Pilko sitten appelsiini sopiviksi viipaleiksi. Murenna juusto reilun kokoisiksi paloiksi ja laita ne sekä appelsiinipalat salaatin päälle. Murskaa saksanpähkinät morttelissa hiukan pienemmiksi ja lisää salaatin pinnalle. Voit halutessasi lisätä muutaman punasipulirenkaan tuomaan väriä ja suutuntumaa.
Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa ja lisää juuri ennen tarjoilua salaattiin. Nauti tuoreen leivän kanssa!