Pähkinäinen appelsiinisalaatti

Pähkinäinen appelsiinisalaatti

Valmistusaineet

Neljälle hengelle

noin 150 g babyleaves-salaatteja huuhdeltuna
2 appelsiinia
150 g ricotta- tai kotijuustoa
1/2 punasipuli
kourallinen saksanpähkinöitä

Kastike
noin 1/2 dl neitsyoliivitöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl balsamicoa
hyppysellinen sormisuolaa
pari rouhaisua mustapippuria

Valmistusohje

Aseta salaatti kulhoon. Poista appelsiineista kuoret ja valkoinen kuituosa veitsellä leikaten. Pidä appelsiini pystyssä ja leikkaa ylhäältä alaspäin seuraten hedelmälihan pintaa. Pilko sitten appelsiini sopiviksi viipaleiksi. Murenna juusto reilun kokoisiksi paloiksi ja laita ne sekä appelsiinipalat salaatin päälle. Murskaa saksanpähkinät morttelissa hiukan pienemmiksi ja lisää salaatin pinnalle. Voit halutessasi lisätä muutaman punasipulirenkaan tuomaan väriä ja suutuntumaa.

Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa ja lisää juuri ennen tarjoilua salaattiin. Nauti tuoreen leivän kanssa!