Pääsiäisen tonnikala-kananmunapiirakka

Pääsiäisen tonnikala-kananmunapiirakka

Valmistusaineet

Pohjataikina:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä

Täyte:
2 tlk tonnikalaa öljyssä tai 100 g kypsiä perattuja pakastekatkarapuja
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
½ dl vettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai muuta mieleistäsi esim. ruohosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
1/4 tl valkopippuria
suolaa tarvittaessa
kourallinen pakasteherneitä
tilliä
4 keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

Yhdistä nyppimällä huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi taikinan sekaan nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa turhaan. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka kevyesti öljyllä. 
Keitä 4 kananmunaa juuri ja juuri kypsiksi 7-8 minuuttia, jäähdytä ne keittämisen jälkeen nopeasti kylmässä vedessä.
Ota taikina jääkaapista ja painele se piirakkavuoan pohjalle tasaisesti. Lisää jäiset katkaravut tasaisesti taikinan päälle. Jos valitsit täytteeksi tonnikalan valuta suurin osa öljystä pois ja levitä tonnikalanpalat pohjataikinan päälle. Sekoita erillisessä kulhossa kerma, vesi, tuorejuusto, kananmunat sekä mausteet. Maista sormenpäällä seosta, jos maku on mielestäsi hyvä, kaada seos varovasti täytteiden päälle, jotta ne eivät pääse liikkumaan. Kuori kananmunat ja puolita ne pitkittäin. Lisää puolitetut munat piirakan pinnalle ja ripottele pakasteherneitä kananmunien väleihin.
Paista uunissa 25-35 minuuttia, seuraten loppuvaiheessa miten piirakan kypsyminen edistyy. Käytä tarvittaessa foliota piirakan päällä, jos se alkaa tummumaan liikaa ennen aikojaan.
Koristele piirakka tillillä ja nauti raikkaan salaatin kanssa.