Omena-rahkakakku

Omena-rahkakakku

Valmistusaineet

2–4 (250 g) hapokasta omenaa
150 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (250 g) pehmeää maitorahkaa
3 munaa (M-koko)
100 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
½ tl suolaa

Valmistusohje

Pese ja kuori omenat. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokerit, rahka ja munat. Sekoita omenaraaste joukkoon.
Rouhi valkosuklaa. Yhdistä jauhot, valkosuklaarouhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola. Lisää ne rahka-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota iso, kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.


Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 1 t 10 min–1 t 15 min, kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jos pinta uhkaa tummua kesken paistamisen, peitä se leivinpaperilla, jotta voit paistaa kakun kypsäksi. Paistoaika riippuu omenoiden mehevyydestä. Anna kakun tasaantua pöydällä vartin verran ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku siivilöimällä pinnalle tomusokeria.