Paahdettu päärynäsalaatti ja rapeaa prociuttoa
Valmistusaineet
- 4 :lle
- 2 kpl päärynää kuorittuna, puolitettuna ja siemenkota poistettuna
- 5 dl omenamehua
- 0,5 dl ruokosokeria
- 1 dl saksanpähkinää
- 1 tl öljyä
- ripaus suolaa
- 8 kpl siivua prociutto kinkkua
- 1 kpl kerä romainesalaattia
- ½ kpl kurkkua viipaleina
- kastike
- 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl päärynöiden keitinlientä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Kiehauta omenamehu ja sokeri. Laita päärynät liemeen ja laita päälle leivinpaperi kanneksi. Anna hiljalleen kiehua noin 25 minuuttia. Nosta päärynänpuolikkaat pois liemestä ja anna jäähtyä lävikössä.
Paahda saksanpähkinät pannulla pienessä tilkassa öljyä noin 5 minuuttia ja mausta suolalla.
Levitä prociuttokinkku folion päälle ja muotoile foliosta rengas. Paahda kinkkua uunissa noin 200 asteessa 7 minuuttia. Ota kinkku uunista ulos ja poista folio. Anna jäähtyä. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Paahda päärynöihin väri paistinpannulla tai kaasupolttimella. Kokoa salaatti kinkkuympyrään. Nostele tuotteet vierekkäin ympyrään ja viimeistele kastikkeella