Inkiväärisima

Inkiväärisima

Valmistusaineet

  • 100 g tuoretta inkivääriä
  • (tai luomuinkivääriä 50-60 g
  • – voimakkaampi)
  • 8 l vettä
  • 400 g sokeria
  • 600 g fariinisokeria
  • 1 dl hunajaa
  • 3 sitruunaa
  • ½ tl hiivaa

Valmistusohje

Kiehauta puolet vedestä ja sekoita joukkoon sokerit, hunaja sekä viipaloitu inkivääri. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitruunan mehu ja loput vedestä. 

Liota hiiva tilkkaan nestettä ja sekoita vesi, sokeri ja inkivääri sitruunaseoksen joukkoon. Anna käydä huoneenlämmössä yön yli ja pullota siivilän läpi puhtaisiin pulloihin. Inkiväärisima tekeytyy viileässä noin 4 vuorokautta ja on sen jälkeen valmista nautittavaksi.

Raikas sima käy niin vappuun kuin myös ihanaksi kesäjuomaksi. Kokeile myös Limesiman reseptiä:

Limesima

8-10 kpl limeä
8 l vettä
10 dl sokeria
murunen tuorehiivaa
rusinoita


Kiehauta vesi ja lisää sokeri. Kuori 4 limeä kuorimaveitsellä siten, että joukkoon ei tule kuoren alapintaa (valkoista kitkerää osaa). Lisää viipaleet vesi-sokeri-seoksen joukkoon. Jäähdytä neste kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva liotettuna pieneen vesitilkkaan sekä limen mehu. Anna siman käydä huoneenlämmössä yön yli ja pullota siivilän läpi puhtaisiin pulloihinHalutessasi voit lisätä muutaman rusinan pullon pohjalle. Limesima tekeytyy viileässä noin 3-4 vuorokautta ja on sen jälkeen valmista nautittavaksi tai silloin, kun rusinat ovat pompanneet siman pinnalle.