Omenapiirakka
Valmistusaineet
Pohja:
100 g voita
½ dl ruokosokeria
1 suuri kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoa
1 dl mantelijauhoa
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
4 -5 kotimaista omenaa
( ½ dl ruokosokeria)
2 tl kanelia
Pinnalle:
200 g mascarpone-tuorejuustoa
1 dl omenamehua
¾ dl ruokosokeria
2 kananmunaa
Valmistusohje
Vaahdota vatkaimella huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri keskenään kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa hetki, jotta se sekoittuu hyvin voi-sokerivaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-muna-sokerivaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen.
Voitele 24 cm piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Viipaloi omenat ja asettele taikinan päälle kauniisti limittäin. Ripottele päälle kanelia ja tarvittaessa hieman ruokosokeria jos omenat ovat hyvin happamia.
Notkista mascarpone ja lisää joukkoon mehu, sokeri ja munat. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada omenaviipaleiden joukkoon. Paista piirakkaa 175 asteisessa kieroilmauunissa noin 35-40 minuuttia, kunnes piirakan reunat irtoavat vuoasta peukalolla kevyesti työntäessä ja täyte on hyytynyt hyvin. Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.