Omenahillo
Valmistusaineet
noin 2 kg hapahkoja omenoita
1 kg hillosokeria
Halutessasi voit lisätä kanelitangon mukaan makua tuomaan.
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi omenat. Poista siemenkodat tarkasti. Laita suuren kattilan pohjalle noin 1 dl vettä ja omenat kattilaan. Anna omenoiden pehmetä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia.
Sekoita hilloseosta aina välillä ja lisää vettä tarvittaessa, ettei se pala pohjaan. Kun omenat ovat pehmenneet riittävästi, kaada joukkoon hillosokeri. Keitä seosta hiljaisella lämmöllä noin 10-15 minuuttia. Kaada seos purkkeihin ja sulje purkit napakasti. Anna hillojen jäähtyä ennen kuin siirrät ne jääkaappiin.
MUISTA! Pese ja huuhtele säilöntäpurkit hyvin ja kuumenna ne kiehuvalla vedellä ennen käyttöä.