Karpalomousse
Valmistusaineet
300 g karpaloita
1/2 dl vettä
3/4 dl sokeria
4 liivatelehteä
100 g valkoista suklaata
1/2 dl kuohukermaa
400 g turkkilaista jogurttia
1 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 tl vaniljasokeri
Valmistusohje
Kiehauta vesi, karpalot ja sokeri. Soseuta. Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Puserra pehmenneet liivatelehdet ja sulata kuumaan karpalososeeseen.
Kuumenna valkosuklaa ja kerma mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Vaahdota kerma ja mausta vaniljalla.
Sekoita hieman jäähtynyt karpaloseos ja valkosuklaa jogurttiin. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada karpalomousse tarjoilumaljaan ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Ripota karpalomoussen pinnalle muutama karpalo tai vaikka kaunis ruusu.