Hunaja-soijalohta
Valmistusaineet
600 g lohifileetä neljään palaan leikattuna
Kalan marinadi
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 cm pätkä inkivääriä hienonnettuna
4 rkl hunajaa
3 rkl soijaa
ruokaöljyä
suola ja pippuri
Riisiä
Avokadoa
Foglian babypinaattia
Valmistusohje
Huuhtaise lohifileet ja jätä kuivumaan. Sekoita marinadi. Laita lohi astiaan ja kaada marinadi päälle. Marinoi kylmässä 1/2 – 4 tuntia.
Ota pinnoitettu pannu ja lorauta siihen hiukan ruokaöljyä. Valuta lohet marinadista (säästä marinadi) ja laita pannulle ensin nahkapuoli alaspäin. Paista nahkapuolelta pari minuuttia ja käännä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä lohet pannulta vetäytymään ja kiehauta nopeasti loput marinadit samalla pannulla sakeaksi kastikkeeksi. Lusikoi kastike lohen päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa soija-hunajalohi esimerkiksi riisin, pannulla paistettujen babypinaattien ja tuoreen avokadon kanssa.