Näyttävä tankoparsasalaatti
Valmistusaineet
Nippu vihreää tankoparsaa
2 kpl sydänsalaattia
2 kpl avokadoa
babyleaves salaatteja
ituja
viiriäisen munia
öljyä
parmesan-juustoa
Valmistusohje
Napsauta tankoparsojen kuiva kanta irti. Paista
parsoja öljy-voiseoksessa 3-4 minuuttia tai niin
kauan, että ne ovat kypsiä ja saaneet väriä. Keitä viiriäisen munat kiehuvassa vedessä 3 minuuttia.
Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Pohjalle sydänsalaatti ja niiden päälle avokadoviipaleet sekä muut ainekset. Pirskota vielä öljyä salaatin päälle ja lisää halutessasi juustoa.
Vinkki: jos et käytä kaikkia parsoja kerralla, katkaise varren alaosa ja laita vesiastiaan pystyyn kuin kukat maljakkoon ja säilytä jääkaapissa!
Tätä kevään herkkua viljellään kahdella eri menetelmällä. Harjuviljelyssä valkoinen tankoparsa kasvaa mullan alla. Kun kasvin kärki pilkistää maasta se peitetään uudelleen mullalla tai sato korjataan. Tankoparsaan ei ehdi muodostumaan lehtivihreää ja satona saadaan valkoista tankoparsaa. Tasamaalla tankoparsan nuoret versot korjataan, kun se on saanut kasvaa maanpinnalle noin 20 cm. Näin viljellään meille tutumpaa vihreää parsaa.
Lämpimässä säilytetty parsa on herkkä etyleenin vaikutuksille, se imee helposti itseensä vieraita hajuja ja makuja ja muuttuu kuituiseksi. Pidä tankoparsa siis mahdollisimman kaukana etyleenin aiheuttajista.