Marjaisa suklaakakku
Valmistusaineet
Kakkupohja
lasillinen kananmunia
lasillinen vehnäjauhoja
lasillinen sokeria
1 tl leivinjauhetta
kermaa vaahdotettuna
vaniljasokeria maun mukaan
marjoja
Täyte
400 g pakastevadelmia
100 g mascarpone-juustoa
100 g suklaata
2 dl kermaa
(sokeria)
Kuorrute
120 g tummaa leivontasuklaata
150 g normaalisuolaista huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 vaniljatangon siemenet
2 rkl vahvaa kahvia
Valmistusohje
Ota esille 3 yhtä suurta juomalasia rinnakkain. Riko ensimmäiseen kananmunat, kaada toiseen lasiin saman verran sokeria ja kolmanteen saman verran jauhoja. Raaka-aineita täytyy olla yhtä paljon. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele jauhot pienissä osissa muna-sokeri vaahdon joukkoon hyvin rauhallisesti. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat. Paista uunissa 175 asteessa noin 30-45 min. Kokeile puutikulla kypsyyttä.
Täyte
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Notkista mascarpone juusto ja lisää joukkoon jäähtynyt suklaa, sulaneet vadelmat ja lopuksi kermavaahto. Tarkista maku ja lisää halutessa hiukan sokeria. Leikkaa yksi iso kakkupohja kahteen osaan. Laita ensimmäinen kakkukerros tarjoiluvadeille ja lusikoi täytettä pohjan päälle. Jatka samalla tavalla, kunnes kaikki kerrokset ovat valmiina. Tasoita kakun reunoja ja muita epätasaisuuksia täytteellä, jos sitä on vielä jäljellä. Anna kakun vetäytyä ja jähmettyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. Tee tällä välin kuorrutus.
Kuorrute
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää rauhallisesti vatkaten joukkoon tomusokeri sekä siivilöity kaakaojauhe. Lisää seuraavaksi sulatettu suklaa, vaniljatangon siemenet ja lopuksi kylmä kahvi. Vatkaa vielä hetki niin että kuorrute muuttuu kiiltäväksi ja kiinteäksi. Ota kakku esille jääkaapista ja tasoita kakun muodot kauniiksi pienellä määrällä kuorrutetta. Anna kuorrutteen vielä kerran asettua noin 15 minuutin ajan viileässä. Jätä kuitenkin kuorrute huoneenlämpöön odottamaan! Laita sen jälkeen loput kuorrutteesta kakun pinnalle tasaisesti ja vedä ruokalusikan selkäpuolella pitkiä uria kakun pintaan. Vaihetta helpottaa apukädet. Toinen pyörittää kakkuvatia hiljalleen ja toinen vetää lusikalla uria kakun päältä reunoille edeten! Koristele kakku haluamillasi koristeilla; hedelmillä ja marjoilla tai
vain värikkäillä strösseleillä.