Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Valmistusaineet

Neljälle

2 keskikokoista munakoisoa
1 tl suolaa
0,75 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl hienonnettua timjamia
1 dl basilikanlehtiä
2 palloa (à 125 g) buffalomozzarellaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa ja ”itketä” niitä 10 minuuttia. Pyyhkäise viipaleiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Pyörittele munakoisot vehnäjauhoissa. Paista oliiviöljyssä paistinpannulla ruskeiksi molemmin puolin. Nosta lautaselle.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kaada uunivuokaan tomaattimurska ja valkoviini. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja yrtit. Nostele sekaan paistetut munakoisot ja revittyä mozzarellaa. Ripot­tele pinnalle parmesaaniraastetta.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Nauti hyvän leivän kera.