Melanzane alla parmigiana
Valmistusaineet
Neljälle
2 keskikokoista munakoisoa
1 tl suolaa
0,75 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl hienonnettua timjamia
1 dl basilikanlehtiä
2 palloa (à 125 g) buffalomozzarellaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
Valmistusohje
Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa ja ”itketä” niitä 10 minuuttia. Pyyhkäise viipaleiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Pyörittele munakoisot vehnäjauhoissa. Paista oliiviöljyssä paistinpannulla ruskeiksi molemmin puolin. Nosta lautaselle.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Kaada uunivuokaan tomaattimurska ja valkoviini. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja yrtit. Nostele sekaan paistetut munakoisot ja revittyä mozzarellaa. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Nauti hyvän leivän kera.