Raparperichutney
Valmistusaineet
1 litra paloiteltua raparperia
3 isoa sipulia pilkottuna
4 valkosipulin kynttä murskattuna
4 dl sokeria
2 tl suolaa
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl valkopippuria
½ tl maustepippuria
½ dl etikkaa
½ dl omenamehua
halutessasi lisää vahvuutta lisää hienonnettua chiliä maun mukaan
Valmistusohje
Huuhtele raparperin varret huolellisesti ja kuori paksuimmat varret, jos koet sen tarpeelliseksi (alkukesän nuoria varsia ei tarvitse kuoria). Paloittele varret ja laita suurehkoon kattilaan. Lisää loput ainekset ja sekoita muutaman kerran. Anna kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia, niin kauan kunnes raparperin palat ovat soseutuneet.
Pese ja huuhtele lasinen säilöntäpurkki ja desinfioi purkki kiehuvalla vedellä juuri ennen kuin purkitat chutneyn. Saat näin umpioitua hillokkeen ja säilyvyys on täten parempi. Anna chutneyn jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin!
Nauti lämpimien voileipien päällä tai grilliruokien, eteenkin kanan lisukkeena!
Helposti herkullista!
Katso myös tämä